Vandaag vond in het Centrum voor Wonen & Zorg De Brink een creatieve workshops plaats onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marijke Maas. Met opgestroopte mouwen gingen de deelnemers van het project Tijd van je leven in Roosendaal aan de slag met verschillende kunstvormen. Wethouder Corné van Poppel kwam een kijkje nemen om nader kennis te maken met de ouderen en zijn creatieve kant te laten zien. 

Marijke Maas werkt met diverse materialen en technieken. Zij heeft zich gespecialiseerd in het boetseren en mallen maken, bronsgieten (circe perdu) en het werken met kunststoffen en glas. Haar sculpturen zijn zeer eigentijds en kleurrijk. Deze zijn vaak surrealistisch met een vleugje humor. Vandaag was de vijfde bijeenkomst met de ouderen. ”Bijzondere vriendschappen zijn ontstaan en de ouderen hebben een ‘schatkist’ aan verhalen verzameld. In een korte tijd hebben de ouderen elkaar beter leren kennen, hebben ze veel gelachen samen (maar ook gehuild) en bijzondere herinneringen opgehaald. Gedurende de workshops ontstaan spontaan de mooie verhalen en dit uit zich in het resultaat van het kunstwerk”, aldus Marijke Maas.

Wethouder Corné van Poppel heeft vandaag de workshop bijgewoond en hij sprak met de deelnemers van ‘Tijd van je Leven’. Deelnemers vertelden hem over het plezier dat meedoen geeft. De gemeente Roosendaal helpt mee door het geven van een subsidie aan ‘Tijd van je leven’’.

Tijd van je leven

Het project voor vitale ouderen.