Samen met Amphia en BRON campus organiseert GGD West-Brabant het Healthpodium tijdens het grootste kennisfestival van Nederland op donderdag 13 september in Breda.

Het programma
Dagvoorzitter is Dominique Deguelle

1. Het leven is een feest!
Theatergroep Helder Theater maakt een feestje met de aanwezigen en speelt in op beleving rondom gezondheidsthema’s als eenzaamheid, verwardheid, geluk, etc.

2. Nieuw Amphia: zo sorteren wij voor op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg
Hugo Mutsaerts en Roel de Vos vertellen over de veranderingen bij het Amphia; niet alleen nieuwe stenen, maar ook een andere manier van organiseren en werken. Niet alleen de inhoudelijkheid van de veranderingen komen aan bod, maar juist ook de psychologie achter de complexe verandertrajecten.

3. Het kan toch niet zo zijn
Mensen bewustmaken van laaggeletterheid. Weg gaan met een gevoel van ‘het kan toch niet zo zijn dat ik mensen uitsluit? Maar ook: ik ga iets doen… ervaringsdeskundigen aan het woord. En voorbeelden met elkaar verzinnen om handelingsperspectieven te creëren.

4. De dag dat je hoorde dat…
… je kanker had. Een moment dat de grond onder je voeten wegzakt en je geest overschakelt naar overlevingsmodus.

Jaarlijks hoort een toenemend aantal mensen de diagnose kanker. BRON zoekt naar innovatieve manieren om het diagnose pad voor patiënten snel, doelgericht en zorgvuldig in te richten.
Hoe doe je dat goed zodat patiënten in de rollercoaster waar ze in zitten toch goed geïnformeerd worden over hun behandelopties? Dat laten we zien!

5. Tijd van je leven!
Tijd van je leven is ontwikkeld om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren door creatieve tijdsbesteding. Hierdoor ontstaat meer onderling contact waardoor de mogelijke eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan. Kunst speelt hierbij een belangrijke rol. In het project werken de GGD, culturele instellingen, kunstenaars en zorginstellingen samen. Kom kijken hoe deze bijzondere combinatie werkt!

6. Het klinkt als muziek in de oren!

7. Het leven blijft een feest!
Theater groep Helder pakt nog één keer het podium; de mooie veranderingen van de middag worden als beleving door 4 acteurs getoond.

Tickets
Tickets zijn te koop via de website van Het grootste kennisfestival van Zuid-NederlandGebruik de GGD West-Brabant kortingscode, dan betaalt u geen 195 maar 175 euro. Meld u aan via de aanmeldingspagina op de website van het kennisfestival en gebruik de code GGDWest@Kenniszuid2018 (in het codeveld).

Locatie
Breda, op het Klavers Jansen terrein
Rondom Podium Bloos in het hart van de Bredase spoorzone.

Wanneer?
Donderdag 13 september 2018 van 13.00 tot circa 21.30 uur.

Tijd van je leven

Het project voor vitale ouderen.