ROOSENDAAL – ‘Tijd van je Leven’ is de winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Roosendaal geworden. De Jongeren Cultuurprijs, een aanmoedigingsprijs, is gewonnen door de musical Aladdin van Stichting Jong! Theater. Dat is vrijdagavond in de Kring bekendgemaakt in een show die werd gepresenteerd door cabaretier Max van den Burg.

‘Tijd van je leven’ is een project dat de kwaliteit van het leven van ouderen wil verbeteren door creatieve tijdsbesteding. Het is bedacht door Nieuwe Veste Breda, CultuurCompaan Roosendaal en CKB Bergen op Zoom. Bij de prijsuitreiking lieten ouderen zelf zien hoe dat werkt. Door dans bijvoorbeeld, kunnen ze emoties uitdrukken die moeilijk in woorden te vatten zijn. Maar het project is ook bedoeld om ouderen uit hun eenzaamheid te trekken, vertelde Anneke Wijn, coördinator vanuit CultuurCompaan. Voor de Cultuurprijs Gemeente Roosendaal, een award en een bedrag van 750 euro, komen personen, verenigingen of instellingen in aanmerking, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal leveren. Naast ‘De Tijd van je Leven’ waren ook genomineerd: de Gedichtenroute van stadsdichter Eric van Deelen, het Hurksproject en Stichting Blues Promotions, bekend van onder andere Blommenblues en Back to the Fifties.

Stichting JONG! won de jongerenprijs voor de veelzijdige musicalproductie Aladdin. De jury kende de prijs toe aan de spelers en de makers, script & regie, muzikale leiding, kostuums & grime, decor & techniek. De andere genomineerden voor de jongerenprijs waren: filmmaker Sven de Laet met de documentaire Jonge Stemmen over vier jongeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen en De Nationale Jongerenherdenking op 4 mei. Vorig jaar werd de Cultuurprijs gewonnen door Benjamin Scheltema en sleepte Theater Hofplein de Jongerenprijs in de wacht.

Bron: BN deStem 

Tijd van je leven

Het project voor vitale ouderen.