In gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout presenteerden zaterdag 9 december de deelnemers aan het project Tijd van je Leven samen met de kunstenaars Anne Mutsters, Maartje Knoop, Renate van Dongen en Natalie Koeken hun werken.

Samen zijn de senioren de afgelopen 6 weken creatief aan de slag geweest. Nieuwe dingen leren, andere mensen leren kennen, creativiteit en een goed gesprek stonden 6 weken lang centraal.

 

Afsluiting

Zaterdag 9 december was de feestelijke afsluiting met familie, vrienden en belangstellenden. Wethouders Judith Kuypers en Wesley van Steen van gemeente Zundert waren aanwezig om het belang van dit project te onderstrepen. Zij openden samen met 2 deelnemers de tentoonstelling. Alle aanwezigen kwamen in beweging o.l.v. Anne Mutsters om te ervaren hoe een Tijd van je Leven ochtend startte. Er werd gezongen en gedanst en onder het genot van een hapje en een drankje werden de werkstukken bewonderd.

Irma Rens is coördinator van het gezamenlijke project van het Bredase centrum voor de kunsten De Nieuwe Veste en de GGD West-Brabant. “Je kunt zien en proeven dat het allemaal heel gezellig is geweest. We proberen mensen met elkaar te verbinden, met elkaar te praten en tot langdurige contacten te komen. Dat doen we door sociale en culturele domeinen samen te brengen. En dingen samen doen, ontspanning en minder stress zorgen er vaak voor dat de arts en medicijnen minder nodig zijn,” aldus Irma.

Tijd van je leven

Het project voor vitale ouderen.